Το «Όχι Σήμερα» του ΛΕΞ διδάσκει αλήθειες της ζωής

Γράφει ο Πέτρος Βουλγαράκης

Ο ΛΕΞ επιστρέφει με κομμάτι βόμβα. Το “όχι σήμερα” έπειτα από μία μέρα κυκλοφορίας του βρίσκεται στη 2η θέση των trends, φλερτάροντας γρήγορα με την πρωτιά, κρατώντας ψηλά το hip-hop σε μία φάση όπου η trap σαρώνει σε δημοτικότητα. Ο ράπερ δίνει στο κοινό άλλη μία πολλά υποσχόμενη επιτυχία, σε μία άκρως αποκαλυπτική και έντονη συναισθηματικώς εξομολόγηση ζωής για τις επιτυχίες του. Ένα ακόμη κομμάτι με απίστευτες μπάρες, ο ΛΕΞ σκοτώνει κάθε κριτική και δίνει απάντηση γιατί βρίσκεται ακόμη στην επικαιρότητα και θα βρίσκεται.

Ορκίστηκε να τα καταφέρει και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως τα κατάφερε. Σε μία απίστευτα κινηματογραφική απεικόνιση των λεγομένων του, η ιδιαίτερη αισθητική του video clip ενώνεται με τις αλήθειες που δεν νικιούνται και δίνουν ένα ανατριχιαστικό θέαμα. Ένα θέαμα που δεν χωράει σε “πουλάδες”, καθώς το attitude της γειτονιάς παραμένει η αναγνώριση και η καλύτερη αποδοχή της δουλειάς του.

Από μικρός δεν είχε την τύχη να έχει μία καλύτερη μοίρα ζωής, πιο βολική βιοποριστικά. Μεγαλωμένος και ταγμένος μαχητής ζωής όπου δεν αφήνει την επιβίωση του να στηρίζεται σε κανέναν άλλον, κάνει αυτό που έμαθε να κάνει από πιτσιρικάς. Να τσακίζει λεκτικά με αλήθειες και εικόνες που αντηχούν στις καρδιές όσων τον νιώθουν και όχι απλά τον ακούν.

Έχει το σεβασμό κάθε καλλιτέχνη, κάθε γενιάς , κάθε σκηνής και αντιπάλων. Κι αυτό γιατί το κέρδισε ταπεινά και αληθινά. Προσγειωμένος στον κόσμο των Βαλκάνιων, ονειρεύεται και πραγματοποιεί λεκτικά ταξίδια στις καρδιές και τα μυαλά του κοινού του. Ένας επιτυχημένος καλλιτέχνης  που δεν ψωνίστηκε και δύσκολα θα τον αγγίξουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Μία φωνή που δεν φοβάται να μιλήσει για τις οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες της εποχής. Για τα αίματα που παίζουν ακόμα σε κάθε γειτονιά, τα χρέη, τους αδικοχαμένους και μοναχικούς τύπους ανθρώπων  που ζουν πενθώντας.  Ένας καλλιτέχνης που θα ευχόμασταν να λογικεύσει τη σημερινή <<τραγίλα>> που διέπει τα φανταχτερά μυαλά των επίδοξων ανθρώπων. Ένας καλλιτέχνης που θα ευχόμασταν να παίζει και σε σταθμούς μεγάλης  ραδιοφωνικής συχνότητας και ΜΜΕ.

Ένας καλλιτέχνης που πέραν της καλλιτεχνικής του πλευράς, σίγουρα θα έχει να διδάξει ακόμη περισσότερα από την ανθρώπινη του. Σε κάθε εύκολη ψυχοπλακωτική ερμηνεία των λεγομένων του, κρύβεται πάντα ένα στιχάκι που φανερώνει τη δυσκολία και το κίνητρο της επιτυχίας που θέλεις να φτάσεις. Εάν λοιπόν πιστεύεις πως δεν έδωσες όλα όσα έχεις ακόμη να προσφέρεις στους ανθρώπους και στην κοινωνία, τότε μην φύγεις σήμερα. Προσπάθησε το, πλάι με το γόητρο του ΛΈΞαρου.

Total
9
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *