Το ποδόσφαιρο νικά την ομοφοβία στη νέα εκπομπή του ΑΝΤ1

Στη νέα ταξιδιωτική εκπομπή Football Stories που παρουσιάζουν ο Γιώργος Λέντζας και ο Άγγελος Γιακουμίδης κι έκανε πρεμιέρα, παρουσιάστηκε και η ιστορία της ομάδας VMFC (Village Manchester Football Club), της πρώτης gay-friendly ομάδας του Μάντσεστερ.

Και προκάλεσε πολύ θετικές εντυπώσεις.

Πάρα τα βήματα που έχουν γίνει για την κατάκτηση της ισότητας σε θέματα σεξουαλικής επιλογής, ο αθλητισμός παραμένει ένας χώρος με πολλά ταμπού. Πόσο μάλλον στον βασιλιά των σπορ, το ποδόσφαιρο, τα πράγματα έχουν πάρει πολλές φορές παράξενη τροπή.

Οι παίκτες που δηλώνουν ανοιχτά γκέι περιθωριοποιούνται, τους ασκείται τρομακτική πίεση, οι καριέρες τους καταστρέφονται, ενώ γίνονται μονίμως αποδέκτες σεξιστικών σχολίων από συμπαίκτες, αντιπάλους και οπαδούς για τις ερωτικές τους προτιμήσεις.

Village Manchester Football Club είναι η πρώτη gay/bi friendly ομάδα του Μάντσεστερ, στην οποία βρήκαν καταφύγιο αθλητές που ένιωθαν ότι η σεξουαλικότητα τους επηρεάζει τον αθλητικό τους περίγυρο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠ’ ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ:

Η ιστορία της Village of Manchester είναι το πιο λαμπρό παράδειγμα ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει το όχημα που θα πολεμήσει κοινωνικές παθογένειες, όπως ο ρατσισμός, η ομοφοβία και η μισαλλοδοξία.

H VMFC δημιουργήθηκε από ανθρώπους οι οποίοι θέλησαν να πάνε κόντρα στις κοινωνικές διακρίσεις, λόγω της σεξουαλικότητάς τους, γιορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο την πηγαία και αγνή αγάπη που έχουν για το ποδόσφαιρο.

Total
6
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *