Το 80% των πρωτοετών της Νομικής Κομοτηνής ζητά μετεγγραφή

Βουλιάζουν τα κεντρικά πανεπιστήμια

Κλίμα πανικού επικρατεί στα περισσότερα πανεπιστήμια της χώρας, όπου συγκεντρώνονται αυτές τις ημέρες οι αιτήσεις στις καταγράφουν οι πρωτοετές φοιτητές τις προθέσεις τους για μετεγγραφή – μαζί με την εγγραφή τους στο τμήμα ή τη σχολή δηλώνουν και το αν επιθυμούν να σπουδάσουν σε ένα άλλο ίδρυμα από αυτό στο οποίο εισήχθησαν, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις.

 
Η αναταραχή έχει προκληθεί επειδή τα κεντρικά πανεπιστήμιο θεωρούν ότι θα «βουλιάξουν» και τα περιφερειακά γιατί θα αποψιλωθούν και όπως έλεγαν στο «Βήμα» πρυτάνεις μεγάλων ιδρυμάτων, «κάποια τμήματα θα χαθούν τελείως και δεν θα μπορέσουν καν να λειτουργήσουν».
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) ήδη έχει δηλώσει πρόθεση μετεγγραφής το 80% των πρωτοετών φοιτητών της. Πηγές από το εσωτερικό του ιδρύματος αναφέρουν ότι ενδέχεται να ζητήσει μετεγγραφή το 60% του συνολικού αριθμού των πρωτοετών φοιτητών του.
 
Αντίστοιχα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου οι εκπρόσωποι του ιδρύματος δήλωναν ότι το ήμισυ των φοιτητών του ζητάει ήδη μετεγγραφή με βάση τις δηλώσεις που κατατίθενται στις γραμματείες του.
 
Στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας έχουν γίνει αιτήσεις στα 12 από τα 24 τμήματα του, αλλά δεν υπάρχει ακόμη ακριβής εικόνα, καθώς το ίδρυμα θα χάσει μεν κάποιους φοιτητές, αλλά θα δεχτεί και πολύ περισσότερους ως μετεγγραφόμενους από αλλά ΑΕΙ.
 
Για όλους αυτούς τους λόγους, ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος συναντάται σήμερα, Τρίτη, το πρωί (10 π.μ.) με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ προκειμένου να έχει μαζί τους μια τελευταία συζήτηση πριν από τις δύο υπουργικές αποφάσεις για το θέμα των μετεγγραφών που αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας ή την ερχόμενη Δευτέρα.

πηγή: Το Βήμα

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *