TOGETHER: Τελικά υπάρχει το άλλο μας μισό;

Θα το χεις ακούσει να το λένε.. «Βρήκα το άλλο μου μισό, είμαι επιτέλους ευτυχής», κι αναρωτιέσαι τι είναι αυτό το άλλο μισό τέλος πάντων και πού το βρίσκουν όλοι ενώ εσύ ούτε τα κλειδιά σου δεν μπορείς να βρεις όταν τα χάνεις;

Είναι μύθος ή υπάρχει στα αλήθεια; Κι αν πεις ότι το βρήκες, πως καταλαβαίνεις ότι αυτός ο άνθρωπος είναι το άλλο σου μισό κι όχι απλά μία καψούρα ή μια δυνατή αγάπη;

8 χρόνια πριν όταν είχα θέσει το ίδιο ερώτημα στο ραδιόφωνο το 90% των απαντήσεων ήταν «Μα φυσικά και υπάρχει, περιττό να σου πω πως 8 χρόνια μετά οι.. ρομαντικές ψυχές είναι μειονότητα κι αν δεν είναι ντρέπονται να αποκαλυφθούν!»

«Δεν υπάρχει το άλλο μισό. Είμαστε ολόκληροι από μόνοι μας και δεν χρειαζόμαστε κάποιον άλλον για να ολοκληρωθούμε ή να ευτυχίσουμε», είναι το μότο της σημερινής εποχής.

«Δεν υπάρχει το άλλο μας μισό. Ήμαστε ολόκληροι άνθρωποι που απλά ταιριάζουμε με κάποιον που είναι στα ίδια κύματα με μας…. Ο ένας βελτιώνει τον άλλον και υπάρχει αλληλοσυμπλήρωση. Το να νιώθουμε μισοί είναι μεγάλο λάθος.”

«Μισοί δεν είμαστε, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που συμπληρώνουν τα δικά μας κενά ️»

«Όχι, το άλλο μας μισό εμείς το δημιουργούμε, είναι στο μυαλό μας, είμαστε μοναδικοί δεν υπάρχει κάτι ανάλογο με εμάς,είναι απλά μια έκφραση για να πούμε σε κάποιον ότι βρήκα τον άνθρωπό μου, έναν άνθρωπο που θα μοιραστώ τα ΠΑΝΤΑ μαζί του.»

«Δεν υπάρχει άλλο μισό. Ολόκληρος γεννήθηκα.»

Κι εκεί που λες πως η αυτονομία, η αυτογνωσία και η αγάπη μας για τον εαυτό μας έχουν πλέον γερές βάσεις και προοδεύουμε μέσα από την εξέλιξη της κοινωνίας, έρχονται κάποιες απαντήσεις να φανερώσουν πως μερικές φορές δεν είναι ότι νιώθουμε ολοκληρωμένοι αλλά ότι έχουμε αποδεχθεί τόσο πολύ την μοναξιά που θεωρούμε πως δεν υπάρχει άλλη ψυχή εκεί έξω για να αγκαλιάσει την δική μας..

«Δεν ξέρω αν υπάρχει το άλλο μας μισό, ξέρω όμως πως έχω πληγωθεί πολύ προσπαθώντας να το βρω. Τόσο πολύ που προτιμώ πλέον να είμαι μόνος κι ας μείνω μισός..»

Τι είναι αυτό όμως που ορίζει το άλλο μισό; Στο πέρασμα των χρόνων σίγουρα έχεις συναντήσει πολλά quotes, τραγούδια και ταινίες που έχουν θεμελιωθεί στον ορισμό του άλλου μισού ή αλλιώς της «αδερφής ψυχής». Άρθρα με τίλους «20 σημάδια ότι έχετε βρει το άλλο σας μισό» ή «5 λόγοι για τους οποίους δεν έχεις βρει ακόμη την αδερφή ψυχή σου» έχουν κατακλείσει το ίντερνετ από τα πρώτα χρόνια που μάθαμε να κάνουμε search στο google και να διαβάζουμε άρθρα στις οθόνες αντί στο χαρτί.

Είναι άραγε ένας μύθος; Χρειαζόμαστε το άλλο μας μισό για να ολοκληρωθούμε και να ευτυχίσουμε; Και πόσα «άλλα μισά» αντιστοιχούν στον καθένα ; Είναι μόνο ένα μέσα στα 7,6 δισεκατομμύρια του παγκόσμιου πληθυσμού; Γιατί αν είναι να ψάχνουμε ψύλλους στα άχυρα για να ευτυχίσουμε.. άστο γάμα το, τα λέμε στην επόμενη ζωή ή την μεθεπόμενη, ή την μεθεπόμενη.. Οτιδήποτε πάντως σχετίζεται με ψυχές και αισθήματα δεν γίνεται να είναι απόλυτο. Δεν μπορώ να πω ξεκάθαρα ένα ναι ή ένα όχι. Είναι σαν να με ρωτούν αν υπάρχει ζωή έξω από την γη, θα ήταν κουτό να απαντήσω με βεβαιότητα. Μία απάντηση που μου τράβηξε την προσοχή ήταν αυτή της Χριστίνας:

” Ο κόσμος μας γεμάτος ανθρώπους. Κι εμείς ερωτευόμαστε, γελάμε, πληγωνόμαστε και πάλι απ’την αρχή. Γεννιούνται όλοι ολόκληροι. Κανένας δεν είναι μισός. Όλοι στην πορεία της ζωής τους έχουν σχηματίσει μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Κανένας όμως δεν μπορεί να ζει μόνος. Όλοι συναντούν ανθρώπους κάθε μέρα. Αλλά το κλειδί βρίσκεται σε εκείνους που θα περάσουν από δίπλα σου και τα βλέμματα σας ξαφνικά θα συναντηθούν. Σε εκείνους που δεν θα πουν κουβέντα, αλλά νιώθεις ότι τους γνωρίζεις από πάντα. Σε αυτούς που μαγικά σε συμπληρώνουν. Κι ενώνεται κανείς έτσι, για πάντα. Με ένα τρόπο δυνατό και όμορφο και συγχρόνως περίεργο. Σαν δυο κομμάτια που ενώνονται για να λύσουν επιτέλους ένα παζλ. Αν δεν βρεθούν ποτέ η εικόνα του δεν θα είναι ολοκληρωμένη. Πάντα κάτι θα λείπει. Κι αν μέχρι τώρα δεν έγινα σαφής είναι γιατί αυτό ακριβώς περιγράφει αυτή την κατάσταση. Αυτό το μαγικό και γλυκό μπέρδεμα που νιώθεις και δεν ξέρεις που οφείλεται. Και δεν έχει να κάνει με μισά και ολόκληρα. Αλλά με συναισθήματα. Γιατί αυτά είναι που μας κρατούν ζωντανούς. Κι αυτό σημαίνει να πιστεύουμε σε κάτι!

Το σίγουρο είναι πως δεν ξέρω να σου πω τους 9 τρόπους για να βρεις το άλλο σου μισό ούτε 15 σημεία που σε κάνουν να καταλάβεις αν το βρήκες. Ξέρω όμως να σου πω πως μπορείς να αισθάνεσαι και να πιστεύεις ότι θέλεις, χωρίς να φοβάσαι μην φανείς πολύ κυνικός ή πολύ ρομαντικός. Έχεις κάθε δικαίωμα να είσαι ότι από τα δύο θες κι ακόμα ακόμα σε κάποιες περιπτώσεις και τα δύο μαζί. Η γνώμη σου μετράει, το να μοιράζεσαι μετράει και δεν ξέρεις ποτέ αν μία σου πρόταση βοηθήσει ή ανοίξει μία καινούρια οπτική στην ζωή κάποιου. Άνοιξε το μυαλό σου και και το πληκτρολόγιο του κινητού, tablet ή υπολογιστή σου και γράψε την δική σου εμπειρία ή άποψη κάτω από αυτές τις γραμμές. Τίποτα δεν έχει αξία αν δεν το μοιράζεσαι, ακόμα και η ελπίδα πως αυτό το άλλο μας μισό που φαντάζει τόσο απίθανο και παράλογο να υπάρχει, ίσως βρίσκεται εκεί έξω και μαγικά μια μέρα θα κάνει την καρδιά μας να νιώσει τόση ευτυχία και αγάπη που θα καταλάβει πως όλον αυτόν τον καιρό που έστελνε αίμα στο σώμα για να το κρατήσει ζωντανό ήταν για να μπορέσουμε να βιώσουμε αυτήν την ολοκλήρωση.

 

 

 

 

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *