Τώρα που δε σε θέλω πια

 

Νόμιζα ότι το πρόβλημα μου ήσουν εσύ.  Εσύ που πάντα τρύπωνες στο μυαλό μου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.  Έψαχνα να βρω λόγους να μη με νοιάζεις.  Ήθελα να σε αποβάλλω από την ψυχή και το μυαλό μου.  Και προσπάθησα.  Στην αρχή πιο πολύ,  μετά λιγότερο.

                                                                                                                                  Γράφει η Χριστίνα Ντεχόλα…

Τώρα μου είσαι αδιάφορος. 

Έφτασα εκεί που πάσχιζα από καιρό.  Σε βλέπω ή δε σε βλέπω.  Και  μέσα μου δεν κουνιέται τίποτα,  δεν ρηγίζει το δέρμα μου,  δεν νιώθω κανένα υπερηχητικό  ωστικό κύμα να διαπερνά το θώρακα μου.  Σε βλέπω μαζί της και δεν  κοντεύει να σπάσει η καρδιά μου.  Δε σοκάρομαι,  δεν μαραζώνω,  δεν υποφέρω διόλου.

Και τι;  Όλα είναι τώρα ίδια.

Όλα είναι καθημερινά,  συμβατικά,  τετελεσμένα.  Δε πικραίνομαι μα και δε λαχταρώ.  Δεν πληγώνω εμένα μα και δεν ευτυχώ.  Δεν με νοιάζεις εσύ μα δε με νοιάζει και τίποτε άλλο.  Θαρρώ το τίμημα που πλήρωσα ήταν μικρό, μα αυτό που αγόρασα δεν είχε οδηγίες χρήσης.

Τώρα η ματιά σου δεν βρίσκει χαραμάδες κι εσοχές να κάνει τη ζημιά.  Είσαι έξω και μακριά.  Μα άλλο τόσο μακριά μένουν κι όλα τα άλλα.  Κι αν κάτι ζυγώνει, σαν αγρίμι φωνάζω «φύγε» μη και αρχίσει να με νοιάζει ξανά.  Μη και με γλυκάνει η ζεστασιά και ξεχαστώ μέσα στη γοητεία του.

Και τώρα δε μπορώ να πικραθώ γιατί δε γεύομαι πια.  Δε μπορεί να σπάσει η καρδιά γιατί μου λείπει μια.  Δεν θα νοιαστεί το μυαλό διότι στερούμαι συνειδήσεως.  Τώρα που δε σε θέλω πια,  απορώ τι τάχα άξιζε τόση προσπάθεια.  Τώρα που δε σε θέλω πια,  δεν έχω και τι άλλο να θελήσω.

Total
1
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *