Τρεις φανταστικές συνταγές για κοκτέιλ με ελάχιστα υλικά

Αυτό το καλοκαίρι ο οίκος Metaxa μας αποκαλύπτει νέα cocktails εμπνευσμένα από το ελληνικό terroir.

Ο Άρης Χατζηαντωνίου, δημιουργός και head bartender του Momix & o Βασίλης Κυρίτσης, συνιδιοκτήτης των The Clumsies δημιουργούν και μοιράζονται μαζί μας τις καλοκαιρινές δημιουργίες τους με METAXA 12 Αστέρων.

Ο Άρης, αυτό το καλοκαίρι, συνδυάζει την αγαπημένη του συνήθεια να απολαμβάνει παγωμένο freddo espresso στην παραλία και τις φυσαλίδες, σε δυο ξεχωριστές καλοκαιρινές συνταγές με METAXA 12 Αστέρων.

Ο Βασίλης δημιουργεί με το METAXA 12 Αστέρων, συνταγές εμπνευσμένες από το καλοκαίρι και το βυθό, δροσερές, αναζωογονητικές και φρέσκιες.

Ανακαλύψτε τις συνταγές και εξερευνήστε αυτό το καλοκαίρι με METAXA 12 Αστέρων.

Άρης Χατζηαντωνίου, Metaxa Spritz

Υλικά

METAXA 12 αστέρων 40ml

Συμπυκνωμένος χυμός μήλου 20ml

Σιρόπι βανίλιας 10ml

Συμπληρώστε μέχρι πάνω με αφρώδη οίνο

Εκτέλεση

Προσθέστε όλα τα συστατικά, ένα προς ένα, στο ποτήρι.
Προσθέστε παγάκια.
Ανακατέψτε απαλά.
Γαρνίρετε με μια φέτα αποξηραμένου πορτοκαλιού και ένα κλαδάκι φρέσκιας μέντας.

Βασίλης Κυρίτσης, El Draque

Υλικά

Metaxa 12 αστέρων 50ml

Χυμός Lime 25ml

Μέλι 20ml

8 φύλλα μέντας

Συμπληρώστε μέχρι πάνω με σόδα

Εκτέλεση

Κόψτε τα φύλλα μέντας και ρίξτε τα στο ποτήρι.
Σε ένα σέικερ, βάλτε 50 ml Metaxa 12 αστέρων, 25 ml χυμό Lime και 20 ml μέλι. Χτυπήστε!
Βάλτε το κοκτέιλ στο ποτήρι σας και προσθέστε θρυμματισμένο πάγο.
Ανακατέψτε απαλά και συμπληρώστε μέχρι πάνω με σόδα.
Γαρνίρετε με μια φέτα από Lime και φύλλα μέντας.

Άρης Χατζηαντωνίου, Εspresso under the Sun

Υλικά

Metaxa 12 αστέρων 50ml

Σιρόπι βανίλιας 5ml

Espresso 30ml

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα υλικά με πάγο σε ένα σέικερ. Βάλτε το κοκτέιλ στο ποτήρι, χωρίς τον πάγο. Διακοσμήστε με κόκκους καφέ.

Πηγή: bovary.gr

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *