Βίγκαν φοιτητές απαίτησαν να κατεβεί συγκεκριμένος πίνακας από τη λέσχη!

Ένας πίνακας του 17ου αιώνα, «Η αγορά των πτηνών», που αποδίδεται στον Φλαμανδό ζωγράφο, Φρανς Σνάιντερς και ο οποίος κρέμεται σε ένα από τα εστιατόρια στις λέσχες του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, φαίνεται να έχει προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση στο Πανεπιστήμιο της Βρετανίας, λόγω του θέματός του, καθώς αναπαριστά τα νεκρά θηράματα ενός πλούσιου κυνηγιού.

Ορισμένοι χορτοφάγοι φοιτητές, λοιπόν, παραπονέθηκαν για τον εν λόγω πίνακα, στον οποίο απεικονίζονται πολλά νεκρά ζώα, ισχυριζόμενοι ότι τους εμποδίζει από το να τρώνε το φαγητό τους.

Στο έργο του Φλαμανδού καλλιτέχνη, Frans Snyders, «Η αγορά των πτηνών», όντως διακρίνονται πολλά ζώα, ανάμεσά τους ένα αγριογούρουνο, ένα ελάφι, κότες μέσα σε κλουβιά και πτηνά κρεμασμένα σε γάντζους, ενώ τον πίνακα αυτό έχει δανειστεί το πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ από το μουσείο Fitzwilliam.

«The Fowl Market», Frans Snyders

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η Daily Mail, η τοποθέτηση του συγκεκριμένου καμβά, στόχευε στην ευαισθητοποίηση όσων τρώνε κρέας «και το απολαμβάνουν».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του μουσείου, από το οποίο η σχολή δανείστηκε το έργο, φαίνεται πως ενδεχομένως να πρόκειται για κάτι «αποκρουστικό» για όσους και όσες δεν τρώνε κρέας.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Πηγή: neolaia.gr

Total
3
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *