Το βραβείο Student of the year 2015 σε φοιτητές του Αριστοτελείου

Το Α’ Βραβείο ερευνητικής εργασίας στην κατηγορία των B.Sc./M.Sc. διπλωματικών ερευνητικών εργασιών «Student of the Year Award, 2015» κέρδισαν φοιτητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο Κωνσταντίνος Θυμιατής, ο Κυριάκος Καδερίδης και η Αθανασία Γούλα, φοιτητές στον Τομέα Επιστήμης ΚΑΙ Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Γεωπονίας εκπόνησαν εργασία με τίτλο «Εκμετάλλευση των παραπροϊόντων της οινοποίησης για την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας» σε Διεθνή Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 29ου Διεθνούς Συνέδριου Έρευνας και Καινοτομίας στην Επιστήμη Τροφίμων: Παροχή βιώσιμων λύσεων για την παγκόσμια οικονομία και την κοινωνία. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από 10 έως 12 Νοεμβρίου 2015, στην Αθήνα και τελεί υπό την αιγίδα της European Federation of Food Science & Technology (EFFoST).

Η εργασία

Σύμφωνα με την περίληψη της εργασίας, «οι φαινολικές ενώσεις του κρασιού έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες που τις καθιστά βιολειτουργικά συστατικά. Εκτός από το ίδιο το κρασί, και τα στέμφυλα, παραπροϊόντα της οινοποίησης, περιέχουν σημαντική  ποσότητα φαινολικών ενώσεων. Οι φαινολικές ενώσεις προσελκύουν όλο και  περισσότερο την προσοχή για την αντιοξειδωτική τους δράση και τις  ευεργετικές επιδράσεις τους στην υγεία. Λόγω των προαναφερθέντων  ιδιοτήτων και της μεγάλης ετήσιας παραγωγής τους ως παραπροϊόν των  βιομηχανιών οινοποίησης, τα στέμφυλα θα μπορούσαν να έχουν πολλές  οικονομικά ελκυστικές εφαρμογές σε βιομηχανίες τροφίμων»

Το βραβείο

Το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τροφίμων Επιστήμης και Τεχνολογίας αναγνωρίζει την αριστεία στην επιστήμη των τροφίμων και στην τεχνολογική έρευνα. Είναι ένας διαγωνισμός ανοιχτός σε ευρωπαίους, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς, φοιτητές.

 

 

 


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *