Ξεκίνα το όνειρο σου μέσω crowdfunding

Όπως πολύ σωστά έχει πει ο Peter Economides, Brand Strategist στο επάγγελμα, είναι εφικτό να αποκτήσεις 1.000.000 ευρώ από 1.000.000 ανθρώπους, παρά 1.000.000 ευρώ από 1 άνθρωπο. Αυτή τη λογική ακολουθεί και το crowdfunding.

Όπως πολύ σωστά έχει πει ο Peter Economides, Brand Strategist στο επάγγελμα, είναι εφικτό να αποκτήσεις 1.000.000 ευρώ από 1.000.000 ανθρώπους, παρά 1.000.000 ευρώ από 1 άνθρωπο. Αυτή τη λογική ακολουθεί και το crowdfunding.

Είσαι νέος/α και το αίμα σου «βράζει», πόσο μάλλον όταν βλέπεις στην Ελλάδα να κυριαρχεί σιγά σιγά η τάση των startups, των υλοποιήσιμων ιδεών, των Doers. Όλοι θέλουμε να ξεκινήσουμε κάτι δικό μας, όλοι έχουμε εκείνο το μεγάλο όνειρο ή τις πολλές μικρές ιδέες, μας λείπει όμως κάτι πολύ βασικό: τα χρήματα.

Κάπου εδώ «μπαίνουν» στο παιχνίδι τα crowdfunding sites. Άνθρωποι οι οποίοι έχουν στο μυαλό τους μια ιδέα και θέλουν να την υλοποιήσουν, την παρουσιάζουν σε άλλους με την προσπάθεια να τους πείσουν να συνεισφέρουν στο χρηματικό ποσό το οποίο χρειάζονται. Όλοι μαζί, τελικά, μπορούν και «ζωντανεύουν» projects από το μηδέν, κάνοντας προσωπικές επιλογές.

Υπάρχουν δύο δημοφιλή crowdfunding sites αυτή τη στιγμή: τα Indiegogo και Kickstarter. Αν νομίζεις πως ήρθε και η δική σου ώρα να κυνηγήσεις το όνειρο σου, τότε μπορείς να το κάνεις μέσω του site Indiegogo.com, καθώς στο Kickstarter.com δε μπορείς να ξεκινήσεις κάποιο project από Ελλάδα. Αν ακόμη δεν έχεις πειστεί για τη δύναμη του crowdfunding, τότε μάθε πως το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής επιτυχημένο project στο Indiegogo είχε θέσει ως στόχο τα 100.000 δολάρια και τελικά κατάφερε να συλλέξει το ποσό των 1.960.304 δολαρίων! Αντίστοιχα, στο Kickstarter υπήρξε project το οποίο είχε θέσει ως στόχο τα 100.000 δολάρια και τελικά κατάφερε να συλλέξει το ποσό των 10.266.845 δολαρίων! Καθόλου άσχημα, ε;

Έτοιμος/η να πείσεις τους χρήστες σε όλο τον κόσμο να χρηματοδοτήσουν την ιδέα σου; Είτε έχει σχέση με την τεχνολογία, είτε με τη μαγειρική, είτε με οτιδήποτε, μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να ξεκινήσεις ένα δωρεάν project. Έχει μεγάλη σημασία να μπορέσεις να μεταδώσεις στους υποψήφιους χρηματοδότες σου την αγάπη και το πάθος τα οποία τρέφεις για το δικό σου project. Χρειάζεσαι τις κατάλληλες εικόνες, ίσως και βίντεο, καθώς και το κατάλληλο κείμενο και τα κατάλληλα Perks. Τα τελευταία είναι κάποια προνόμια τα οποία κερδίζονται με βάση το ποσό το οποίο δίνουν οι χρήστες και χρησιμοποιούνται ως κίνητρο για να συνεισφέρουν.

Μην περιμένεις άλλο. Κάνε μία επίσκεψη σε crowdfunding sites, πάρε ιδέες από παρουσιάσεις διαφόρων projects και διεκδίκησε την υλοποίηση του δικού σου ονείρου!

Θοδωρής Κόνσουλας
www.socialmedialife.gr

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *