Χρήσιμες συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Για να φτιάξουμε ένα νέο μηχανογραφικό δίνουμε τον οκταψήφιο κωδικό που έχει το δελτίο εξεταζομένου και τα τέσσερα ψηφία, τα τέσσερα γράμματα τα αρχικά από όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Για να φτιάξουμε ένα νέο μηχανογραφικό δίνουμε τον οκταψήφιο κωδικό που έχει το δελτίο εξεταζομένου και τα τέσσερα ψηφία, τα τέσσερα γράμματα τα αρχικά από όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο. Αφού τελειώσουμε τη διαδικασία αυτό αποθηκεύεται και παίρνουμε έναν κωδικό που είναι αποκλειστικός για το συγκεκριμένο μηχανογραφικό.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Όταν θέλουμε να τροποποιησουμε το μηχανογραφικό θα μας ζητηθούν 2 κωδικοί: ο οκταψήφιος κωδικός εξεταζομένου και ο κωδικός του συγκεκριμένου μηχανογραφικού. Η τρίτη ενέργεια που θα κάνουμε είναι η οριστική υποβολή του.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ:

Για την οριστική υποβολή χρειάζονται 3 κωδικοί: ο οκταψήφιος κωδικός εξεταζομένου, ο κωδικός του δελτίου που μας ενδιαφέρει (καθώς μπορεί να έχουμε συμπληρώσει πολλά δελτία) και ο τρίτος κωδικός ειναι αυτος που φτιάχνουμε στο σχολείο, ο κωδικός ασφαλείας. Με αυτούς τους 3 κωδικούς μπαίνουμε και κάνουμε οριστική την επιλογή μας. Εκεί τελειώνει η ηλεκτρονική διαδικασία.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ένα σημείο που πρέπει να προσέξουμε είναι τα ψιλά γράμματα των ειδικών περιπτώσεων καθώς σε κάθε μία από τις περιπτώσεις υπάρχουν εξαιρέσεις.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ:

Λέει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, οι πολύτεκνοι δικαιούνται ένταξη στην ειδική κατηγορία. Ναι, αλλά δεν πρέπει το μεγαλύτερο παιδί να μην έχει συμπληρώσει το 23 έτος ή το 25 έτος εάν σπουδάζει και να είναι άγαμα.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ:

Οι τρίτεκνοι δικαιούνται ένταξη σε ανάλογη ειδική κατηγορία. Ναι, αλλά δεν πρέπει το μεγαλύτερο παιδί να συμπληρώσει το 26 έτος.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ:
Παιδί που έχει αδελφό ή αδελφή που σπουδάζει σε άλλη πόλη. Ναι, αλλά δεν πρέπει ο αδελφός να είναι στο τελευταίο έτος σπουδών, δεν πρέπει να έχει περάσει το 26 έτος και πρέπει να έχει μπει κανονικά με Πανελλήνιες και όχι με ειδική κατηγορία.

Εάν δεν προσεχτούν αυτά τα ψιλα γράμματα τότε ο υποψήφιος διαγράφεται από τη σχολή που θα περάσει και για 2 χρόνια δεν έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος σε άλλη σχολή.
Επίσης όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά πρέπει να έχουν ημερομηνία προγενέστερη της οριστικής υποβολής.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *