Υπό κατάληψη γνωστό πανεπιστήμιο λόγω έλλειψης στέγασης των φοιτητών

Υπό κατάληψη τελεί το ΤΕΙ Χανίων, από την περασμένη Πέμπτη το πρωί με τους φοιτητές να διαμαρτύρονται για την φοιτητική στέγη.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται καθώς θα έπρεπε οι 16 από αυτούς που δικαιούνται στέγαση, να έχουν ήδη τακτοποιηθεί, ωστόσο, ο διαγωνισμός δεν έχει ολοκληρωθεί. Οι φοιτητές είχαν συναντήσεις με αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο, πλην όμως απέβησαν άκαρπες.

Τα Χανιά είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, κάτι που τα τελευταία χρόνια έχει εντείνει το πρόβλημα της φοιτητικής στέγης. Η η μέση δαπάνη για ενοικίαση σπιτιού ή διαμερίσματος στην Κρήτη για το 2014 ήταν η υψηλότερη της χώρας με 342 ευρώ και κατά 15% υψηλότερη από τον μέσο όρο των ελληνικών περιφερειών, συμπεριλαμβανόμενων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ και οι καταναλωτικές δαπάνες ανά νοικοκυριό είναι επίσης σημαντικά υψηλότερες από τον εθνικό μέσο όρο.

Τα στοιχεία από τέσσερις πόλεις της Ελλάδας, ο πληθυσμός των οποίων κυμαίνεται στα ίδια, περίπου, επίπεδα, είναι ενδεικτικά: 724 σπίτια ήταν διαθέσιμα στην Καλαμαριά (90.000 κάτοικοι), 342 σπίτια στον Βόλο (145.000 κάτοικοι), 1.127 σπίτια στα Ιωάννινα (110.000 κάτοικοι) και μόλις… 17 στα Χανιά (110.000 κάτοικοι).

Έτσι, είναι αναγκασμένοι είτε να φιλοξενούνται σε φίλους είτε να παραμένουν στους τόπους κατοικίας τους απέχοντας από τα μαθήματα.


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *