Ύποπτα δέματα στο ΠΑΜΑΚ και σε γνωστό κολέγιο της Θεσσαλονίκης-13 συνολικά περιστατικά

Ύποπτο δέμα με σκόνη εστάλη και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με αποστολέα από την Ινδία. Ο αριθμός των φακέλων που εντοπίστηκαν έφτασε  τους 12 καθώς από την έρευνα προέκυψε η ύπαρξη φακέλων στο Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς, στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας στην Κοζάνη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο Ηπείρου στην Άρτα, ενώ ένας που είχε αποδέκτη καθηγητή του ΑΠΘ δεσμεύτηκε στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Κινητοποίηση των αρχών αυτήν την ώρα μετά την κλήση για εντοπισμού ύποπτου φακέλου και σε γνωστό κολέγιο. Οι αρχές βρίσκονται σε συναγερμό μετά το μπαράζ αποστολών φακέλων σε πανεπιστημιακά ιδρύματα , 13 στον αριθμό σε όλη την επικράτεια, ανάμεσά του και το ΠΑΜΑΚ.

Δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν αν σε όλες τις περιπτώσεις οι φάκελοι είχαν ύποπτη σκόνη όπως στην περίπτωση του πανεπιστημίου Αιγαίου. Πάντως από τα αποτελέσματα των αναλύσεων στο Γενικό Χημείο του Κράτους δεν προκύπτει ότι ο πρώτος φάκελος που εστάλη στην Μυτιλήνη, είχε επικίνδυνη ουσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΘ αντίστοιχος φάκελος εστάλη στα μέσα Δεκέμβρη στο ΑΠΘ, ενώ χθές εντοπίστηκε στα ΕΛΤΑ του Ελευθέριος Βενιζέλος με αποδέκτη καθηγητή του ΑΠΘ.

Οι αρχές κάνουν έρευνες για τον Ινδό αποστολέα, που αναγράφεται στον φάκελο ενώ γα την υπόθεση έχουν ενημερωθεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Αντιτρομοκρατική.

Πηγή: www.ert.gr,  www.rthess.gr 


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *