Ζέτα Μακρυπούλια

Μια γυναίκα που απολαμβάνει την ανεξαρτησία της αποφασίζει ξαφνικά τη μέρα που συμπληρώνει τα τριάντα να παντρευτεί. Αυτή, είναι η Σούλα και την υποδύεται επιτυχώς η Ζέτα Μακρυπούλια στην ταινία «Σούλα Έλα Ξανά» του Βασίλη Μυριανθόπουλου. Λίγο πριν την avant premiere της ταινίας από την Odeon και το iq magazine στη Θεσσαλονίκη είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το φορτωμένο της πρόγραμμα, για τις επιλογές και τα επόμενα βήματά της.

Μια γυναίκα που απολαμβάνει την ανεξαρτησία της αποφασίζει ξαφνικά τη μέρα που συμπληρώνει τα τριάντα να παντρευτεί. Αυτή, είναι η Σούλα και την υποδύεται επιτυχώς η Ζέτα Μακρυπούλια στην ταινία «Σούλα Έλα Ξανά» του Βασίλη Μυριανθόπουλου. Λίγο πριν την avant premiere της ταινίας από την Odeon και το iq magazine στη Θεσσαλονίκη είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το φορτωμένο της πρόγραμμα, για τις επιλογές και τα επόμενα βήματά της.
Τα γυρίσματα της δεύτερης ταινίας δεν ήταν τα μόνα που την απασχόλησαν φέτος. Ένας δραματικός ρόλος στο «Κλειδί του Παραδείσου» του ΑΝΤ1, η θεατρική παράσταση «Κουζίνες» σε σκηνοθεσία του Πέτρου Φιλιππίδη και έξι επεισόδια για τη νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη είναι αρκετά για να δοκιμάσει όχι μόνο τις αντοχές της αλλά και για να εξελιχθεί κάτι που την ενδιαφέρει πάρα πολύ και μας το εξηγεί παρακάτω.


Τι ήταν αυτό που σας ώθησε στην υποκριτική; Κάποιο τυχαίο γεγονός ή κάποιο συμβάν ήταν στο μυαλό σας από νωρίς;

Υποθέτω ότι ήταν στο μυαλό μου από νωρίς απλώς περίμενα να τελειώσω το σχολείο για να μπορέσω να πάω σε μία δραματική σχολή. Αλλά θυμάμαι και ένα περιστατικό για τις ανάγκες κάποιας εκπομπής που έκανα τότε, να πάω σε ένα θέατρο, να πάρω μία συνέντευξη από τον Τάσο Χαλκιά που τώρα τυχαίνει να παίζουμε και μαζί, και θυμάμαι πως ενώ μου είχανε πει που είναι το καμαρίνι κατά λάθος βρέθηκα στη σκηνή και εκεί ενώ ήμουν μόνη σε ένα άδειο θέατρο, εκεί σιγουρεύτηκα πια για το τι θέλω να κάνω.

Υπήρχε κάποια προκατάληψη επειδή προερχόσασταν από τον χώρο του μόντελινγκ;

Φυσικά και υπήρχε και για κάποιους μπορεί και να υπάρχει.

Πως το χειριστήκατε αυτό;

Με υπομονή και επιμονή.

Σήμερα, τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι χρειάζεται να βελτιώσετε ή προσέχετε κάθε φορά;

Κάθε φορά κλείνω δουλειές με βάση το πώς μπορούν να εξελίξουν κι εμένα. και γι’ αυτό φέτος αποφάσισα να κάνω κάποια πράγματα τα οποία δεν είναι αμιγώς κωμικά. Γιατί πέρα από το ότι κάνουμε πράγματα που θέλουμε να αρέσουν στο κόσμο, πρέπει να αισθανόμαστε και εμείς πιο δημιουργικοί. Η αλήθεια είναι ότι δεν εφησυχάζω, δοκιμάζω συνεχώς νέα πράγματα και συνεργασίες. Φέτος επέλεξα να δουλέψω με τον Πέτρο Φιλιππίδη στη σκηνοθεσία και είχα λόγο που το έκανα γιατί ήθελα να με σκηνοθετήσει ο Πέτρος και να μάθω μερικά πράγματα από αυτόν, ο οποίος έχει μία πορεία ζηλευτή.

Έχετε παίξει κωμωδίες και μάλιστα ρομαντικές κωμωδίες. Ποιοι άλλοι ρόλοι πιστεύετε ότι θα ήταν ενδιαφέροντες για να δοκιμάσετε είτε στο θέατρο είτε στον κινηματογράφο

Δεν μπορώ να σου πω κάτι συγκεκριμένο. Όλα τα είδη. Το να κάνω τραγωδία είναι και κάτι που θέλει να έχεις και λίγα χρόνια στην πλάτη σου νομίζω και πολύ εμπειρία. Δεν είναι κάτι που το κάνεις αμέσως και μόλις βγαίνεις από τη σχολή. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ και έτσι θα ήθελα να μου συμβεί! Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα είδη είναι είδη που θα με ενδιέφεραν.

Τι θα θέλατε να συμβεί ως προς τα επαγγελματικά τα επόμενα χρόνια;

Θα ήθελα να μπορώ να επιλέγω δουλειές που πραγματικά θα μπορούν να με εξελίσσουν και να με κάνουν να αισθάνομαι ωραία. Θα ήθελα κάποια στιγμή να κάνω ένα μιούζικαλ στο θέατρο, να κάνω διάφορες ταινίες, έχω στο μυαλό μου πράγματα, θα ήθελα να κάνω αν μπορούσα κάτι πιο ομαδικό θεατρικά, καλά ούτως ή άλλως είναι ομαδικό το θέατρο, απλά θα ήθελα να ανήκω σε μία ομάδα και να κάνουμε πράγματα που μπορεί να μην είναι υπερπαραγωγές αλλά να είναι άλλου τύπου έργα. Πολλά!

Ο ελληνικός κινηματογράφος δείχνει να ανακάμπτει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια Εσείς πως είδατε τα πράγματα μέσα από τα γυρίσματα δύο ταινιών;

Με τα δεδομένα τα δικά μας όσον αφορά τα προηγούμενα χρόνια σίγουρα υπάρχει άνοδος, οπότε κάνει κι αυτό τις παραγωγές να θέλουν να δώσουν κάποια χρήματα. Κι αυτό χαροποιεί και τους παραγωγούς κι εμάς τους ηθοποιούς. Γενικά ο κινηματογράφος μ’ αρέσει πάρα πολύ και είναι ωραίο που ο κόσμος επιστρέφει ξανά στα σινεμά, είναι ένα τρόπος διασκέδασης που είχε λίγο χαθεί και σιγά – σιγά το βλέπεις πως όσο μια ταινία πηγαίνει καλά, αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει γιατί οι παραγωγοί αμέσως μετά ξαναβρίσκουν το ενδιαφέρον τους, επενδύουν, τα τεχνικά μέσα έχουν γίνει πολύ καλύτερα πλέον και γενικότερα υπάρχει μία αισιοδοξία.


Η εποχή του κλασσικού ελληνικού κινηματογράφου, ταυτίστηκε κυρίως με την κωμωδία. Και τώρα πάλι βλέπουμε ότι η επιτυχία βρίσκεται κυρίως στις κωμικές ταινίες. Μήπως έχει να κάνει με το κοινό το ίδιο; Θέλουμε όταν βλέπουμε κάτι μέσα από την ελληνική πραγματικότητα να είναι σατιρικό, κωμικό;

Τι να σου πω; Τώρα που το λες, έχεις ένα δίκιο. Οι κωμωδίες έξω δεν τραβάνε. Έχει να κάνει και με το χιούμορ μας. Το αγγλικό και το γαλλικό χιούμορ δεν έχει καμία σχέση με το ελληνικό. Παίζει ένα ρόλο. Από εκεί και πέρα έχω παραδείγματα ταινιών, το «El Greco» δεν ήταν κωμωδία και πήγε πάρα πολύ καλά. Παλιότερα η «Πολίτικη Κουζίνα» – που ήταν συμπαραγωγή – πήγε πάρα πολύ καλά. Και τώρα η ταινία του Γαβρά, δεν είναι κωμωδία, αλλά παρουσιάζει ενδιαφέρον, θα πας να τη δεις! Αλλά σίγουρα τώρα, η κωμωδία είναι και πιο λαϊκό είδος.

Να πάμε λίγο και στην ταινία, στην Σούλα που ψάχνει τους υποψήφιους γαμπρούς. Είναι ένα role-model η Σούλα σήμερα; Είναι ένας τύπος γυναίκας που αυξάνεται πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια;

Η Σούλα είναι ένα μοντέλο γυναίκας που την βλέπουμε πολύ συχνά, δεν ξέρω κατά πόσο είναι υπέρ του γάμου, δεν μεγάλωσε με τη σκέψη στο πότε θα παντρευτεί, της ήρθε ξαφνικά που βέβαια έχει να κάνει με τα πρότυπα με τα οποία έχουμε μεγαλώσει και με την κοινωνία που ζούμε. Γιατί σε αυτό το τριπάκι του γάμου την έβαλε μία νύχτα ξαφνικά η κοινωνία, εάν μπορώ να το πω έτσι. Κάτι σχόλια που ακούει δεξιά κι αριστερά επειδή γίνεται τριάντα, την οδηγούν σ’ αυτήν την απόφαση.

Θα φόβιζε μία τέτοια γυναίκα τους άντρες σήμερα με όλα αυτά που ακούγονται για τις σχέσεις;

Εντάξει πια κι αυτοί οι άντρες που φοβούνται με τα πάντα. Δηλαδή, ήμαρτον πια! Ας αποφασίσουν πως θέλουν μια γυναίκα, δυναμική ή μέσα στην κουζίνα και να μη μιλάει (γέλια).

Τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο συζητήσεις γύρω από την πολυπλοκότητα των σχέσεων. Μήπως αυτή η συζήτηση γίνεται περισσότερο από όσο πρέπει;

Ξέρεις κάτι, μέσα από τις συνεντεύξεις που δίνω, έχω αντιληφθεί και εγώ κάτι τέτοιο. Όλοι μου λένε ότι ο ρόλος της γυναίκας έχει αλλάξει και αυτό έχει χαλάσει τις ισορροπίες και οι άντρες φοβούνται. Μέχρι ένα σημείο τους καταλάβαινα τους άντρες, γιατί οι γυναίκες έχουνε λίγο ξεσαλώσει, κάποιες, όχι όλες. Από την άλλη όμως κάπου πρέπει να φταίνε και οι άντρες. Ας μην τα ρίχνουμε όλα πια σε εκείνες και οι άντρες είναι αυτοί που απλά φοβούνται και κάνουν πίσω. Το πώς θα πάει μία σχέση σήμερα, δεν εξαρτάται μόνο από τη γυναίκα, ποτέ δεν εξαρτιόταν μόνο από τη γυναίκα και σε αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και ο άντρας. Ας μη βγάζουνε από έξω την ουρά τους και λένε ότι οι γυναίκες έχουν γίνει ανεξάρτητες, οπότε φοβόμαστε.

Κάτι σχετικά με τον χρόνο που μοιράζετε. Είχατε την ταινία, το θέατρο και ένα σήριαλ.

Πέρασα πολύ δύσκολα. είχα και έξι επεισόδια στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, που εκεί ήταν σαν να έκανα μία δεύτερη κινηματογραφική ταινία. Τα γυρίσματα ήταν τέτοιων απαιτήσεων.

Υπάρχουν σχέδια για το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι δεν θα κάνω κάτι, δεν νομίζω ότι έχω τις αντοχές. Προσπαθώ να δω τι θα κάνω και του χρόνου, θα ήθελα να κάνω λιγότερα πράγματα και ήδη έχουμε συζητήσει με τον Βασίλη (Μυριανθόπουλο) και το ενδεχόμενο μίας νέας ταινίας και θέλω να δω πότε θα γίνει αυτό για να προγραμματίσω τι θα κάνω και για τα άλλα πράγματα.


Ένας ρόλος που θέλατε να έχετε παίξει; όλων των εποχών;

Πολλούς ρόλους θα ήθελα, αλλά ένας που μου έχει μείνει μιας και μιλούσαμε για μιούζικαλ, είναι το Moulen Rouge. Γενικά, ο Baz Luhrmann μ’ αρέσει πάρα πολύ. Θεωρώ ότι οι δουλειές του είναι εξαιρετικές ειδικά στο μιούζικαλ. Και όλα αυτή η ιδέα με τα τραγούδια, οι εκπληκτικές διασκευές, η σκηνοθεσία, ήταν όλο πάρα πολύ ωραίο.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *